Saphira Rod 5290

Saphira köpte jag från en kompis när hon var 6 månader (november 2007). Hon var egentligen såld till Kina tillsammans med sin mamma Rosa men fick inte plats på transporten dit så blev kvar här.
Jag ville ha ett russto som efterträdare för mitt russto Fröken som jag fick avliva år 2004 pg.a hög ålder (29 år).
Saphira är en liten försiktig dam .Väldigt lugn och tycker det är kul att bli körd och riden. Det var inga som helst problem att varken köra eller rida in henne, det var som hon inte gjort annat!
Som 3-åring testade vi henne lite i travträning men hon hade inte den kapaciteten än då hon var lite för kort i steget. Det blev körning som gällde för henne under 4-åringssäsongen och hon fick där fina resultat med bl.a 2:a i DM i precision!
Nu har vi äntligen fått ut henne på travbanan och hon tycker verkligen det är kul trots att hon inte springer sådär jättefort som man kanske önskar..
Även hoppas jag att hon kan få starta i hoppning då hon är en duktig hoppare! Hon har redan provat lite högre höjder med ryttare.
Saphira har fått sitt namn efter böckerna "Draken och drakryttaren" och hon gick som föl tillsammans med ett varmblodsföl som döptes till "Eragon" och han tävlar nu på fastlandet inom travet!
Jag har hittat lite citat ur böckerna:

"En dag hittar den fattige bondpojken  Eragon -drakryttaren, en vacker blå sten i skogen. Om han säljer den kanske hans familj slipper svälta under vintern. Men det blir inte som han hoppas — stenen kläcks och en drake föds. Drakungen hålls hemlig och ges namnet Saphira. De talar med varandra genom tanken och blir bästa vänner. Från den dagen knyts deras öden för alltid till varandra. Nu vilar en hel civilisations öde på deras axlar.

Många månader av träning och slag har fört med sig både segrar och hopp, men också hjärtslitande förluster. Dessutom väntar fortfarande den svåraste utmaningen: de måste möta Galbatorix. Och när de gör det måste de vara starka nog att besegra honom. För om inte de kan, kan ingen. En andra chans existerar inte.

Eragon är böckernas huvudperson. Han är en människa och han finner ett ägg i bergskedjan Ryggraden, som visar sig vara ett drakägg. Han tar med ägget till sin by, Carvahall. Där kläcks ägget och ut kommer en liten drakunge. När Eragon vidrör drakungen får han ett skinande silvermärke på handflatan, kallat gedwëy ignasia.

Saphira är Eragons drake, som föddes i Carvahall och togs om hand av Eragon. Eragon hittade Saphiras ägg i Ryggraden. Saphira och Eragon har ett mycket speciellt band mellan sig; de delar sina sinnen. Hennes personlighet växlar mellan att vara retsam, omtänksam och mycket vis. Hon har blåa fjäll och vita klor."


* 2007
Uppfödd vid Emelie o Angelica Jakobsson, Fardhem
Brunt russto
e: Bond 438
u: Rosa 4441
ue: Helios

Meriter:
-39 poäng på utställning 2008
- Premierad med 36 p år 2011 och därmed stamboksförd
- Godkänt resultat i dressyrkörning LB (104 p)
- 1:a placerad i precisionskörning LB och 1a LB i dressyr.
- Tävlat i komplett körtävling LA dressyr och maraton med gdk resultat
- 3:a i precisionscupen 2011
- 3:e placering i Gotlandsruss Körcup 2011 
- 3:a i dressyrcupen 2012
- 1:a i Stora Precisionscupen 2017 (LA)

- Kvalat på travet på tiden 2.36,4 gdk d. 14/4-2012 
- Travrekord 2.21,2 k  2-2-3-6-7   Totalt: 27 starter  2650 kr 


saphira-rod.jpg

Saphira Rod & jag på körtävling i Havdhem våren 2014. Premiär med nya vagnen!

Saphira Rod på travet våren 2014 kusk Tinne Nyström

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)