Hastmassage

MASSAGE ÄR EN DEL AV DET HÄSTEN BEHÖVER
   -EN DEL TILL LYCKA!
Dessa visdomsord fick jag av min hästmassagekursledare Marina Axelson-Callum när jag gick utbildningen på Axelsons Animal massage school där hon är rektor och den person som tog hit hästmassagen till Sverige 1993 efter utbildning i USA.

Varför hästmassage?
Hästar är precis som vi människor- atleter- och behöver massage för att kunna prestera efter de förväntningar som krävs av den.
Många gånger är det också ryttaren/kusken själv som bidrar till att hästen får rörelsestörningar då denne själv har spänningar i kroppen vilka överförs till hästen som på sitt sätt måste bära upp dessa för att själv hålla sin balans.
Massagen ökar blodcirkulationen och gör det lättare för hästen att återhämta sig efter hård träning t.ex.
Massage kan öka prestationen med upp till 20% !!

Jag gick första delsteget i denna utbildning på Axelsons i Stockholm 1997.Mest för att kunna massera mina egna hästar och hade ingen tanke på vidareutbildning. Men år 2002 kände jag att jag ville försöka gå vidare i kursen. 25 olika praktikhästar fick jag själv få tag på runt om här på ön och det var väldigt enkelt! Sen var jag färdig för att få gå steg 2 kursen och sen även steg 3 som där var ett skriftligt teoriprov vilket jag blev godkänd på och under tiden jagade jag vidare på ytterligare 75 praktikhästar som utbildningen krävde.Men nu fick jag gå tillbaka och behandla på samma hästar.
Steg 4 i utbildningen handlade på den tiden om akupressur (numera är utbildningen omgjord).Även ett praktiskt prov fick man utföra och även där blev jag godkänd och kunde därmed åka hem med diplomet i min hand.
År 2004 gick jag även en fördjupningskurs på Axelsons.
Under årens lopp har det blivit många hästar jag behandlat och det är så otroligt intressant och roligt att få se hur dessa individer reagerar på massagen och vilken nytta den har gjort!!
Det är många olika raser jag behandlat, russ, quarter,varmblodstravare,halvblod, fjordingar, islandshästar,shetlandsponnyer,thinker, arab och korsningsponnyer. Även inom de flesta tävlingsgrenar har de tävlat i.
Många individer ligger mig varmt om hjärtat som den tuffe russhingsten som blir liten och vek under min hand, det stora halvblodet som känner igen mig direkt jag kommer och står och njuter så fort jag börjar behandlingen.
Hästmassagen har gett mig mycket i bagaget att kunna förstå hästen som individ.

Våren 2010 gick jag även en helg-massagekurs för människor på Axelsons "Massage för hemmabruk".
Jag har även införskaffat en massagebänk här hemma så hör gärna av dig om du själv oxå behöver en avkopplande behandling.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)