Felix

Felix är en shetlandsvalack jag fått överta från fam. Jacobsson vid Vesterlaus i Burs och han har en stor plats i mitt hjärta.
Jag har känt till honom sen han föddes d. 1 maj 1990. Han gick som hingst till 4 års ålder och kördes in.Tyvärr fick han endast 33 p på en hingstpremiering så han kastrerades då.
Han är den sista avkomma efter Hammarshus Elsa som var fölsto på gården vid Vesterlaus och fick 5 föl. Elsa hade flertalet BIS-titlar och jag körde henne några gånger också.
Jag startade honom i precisionskörning år 1999 och det blev en felfri clear round och en fjärdeplacering i tävlingsklassen.
Han har tyvärr haft fång återkommande gånger och haft problem med ett bakben,men har en stark livsvilja.Jag har varit väldigt nära att ta bort honom någon gång,men han bättrar på sig fort igen och på vintertid är han full av energi !
Han älskar att bli pysslad med och att få dra vagn. 
Mattias tog sin travlicens med honom 2008 och jag ångrar väldans att Felix inte fick chansen att starta på travet för han hängde bra med dom andra och tyckte detta var superkul!!
Han kan vara väldigt elak mot nya hästar som kommer i hagen. Men Fuga älskar han över allt annat och dom går ofta tillsammans även att det kan visas sura miner vid fodring.

Tyvärr fick jag ta bort Felix nu d. 9 oktober 2012. Han har börja tappa i hull och åkte på en fångomgång som inte ville ge med sig. Han har varit så pigg under sommaren o gått på bete med de andra utan problem. Men det förändras väldigt snabbt och nu hade han åldern emot sig också... han är begravd vid gården han föddes.

* 1 maj 1990 död 9/10 2012
uppfödare: Ingrid Jacobsson, Follingbo
e: Claymore
u: Hammarshus Elsa RS 875

Meriter:
-4:a precisonskörning
-premierad på 33 poäng
dsc01131.jpg

dsc00016.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)